Gravuri laser

Gravura cu laser

Gravura cu laser

Gravura cu laser este un procedeu modern prin care se pot grava, decupa sau marca diverse elemente grafice pe un material finit, material ce poate suporta aceasta tehnologie. Coordonarea capului de gravare este realizata prin intermediul calculatorului folosind un model dat alaturi de un software special creat. Fiind un proces complet computerizat acesta nu ofera eventuale erori sau risipa de material, totul realizandu-se in cele mai mici detalii.

Gravura cu laser are o precizie excelenta, punctul de prelucrat avand o dimensiune extrem de mica (numai 0.03 mm), ceea ce asigura o precizie extrem de ridicata pentru orice tip de elemente vectoriale, imagini sau texte adaugate pe orice tip de material (metal, plexiglass, abs, lemn, piele, carton, sticla, fructe cu coaja tare etc). O particularitate a acestui procedeu este data de faptul ca dispozitivul de inscriptionat (capul laser) nu intra in contact direct cu obiectul ce urmeaza a fi marcat, totul realizandu-se la distanta. Astfel nu va exista un risc de deteriorare a obiectelor, muchiile laterale ramanand perfect finisate.

Lasa frau liber imaginatiei! Variantele de gravura laser sunt multiple putand fi executate pe urmatoarele tipuri de materiale:

– materiale dure (sticla, marmura, materiale eloxate, ceramica, piatra, metale) – pe acestea se poate doar inscriptiona (nu se pot decupa);

– materiale semi-dure (lemn, plastic, abs, pvc, pluta);

– materiale moi (hartie, carton, piele, textile, plus, burete);

– legume si fructe cu coaja tare (mere, lamai, portocale, castraveti).

Foarte frecvente in prezent sunt personalizarile pe carcasele gadget-urilor (exemplu telefoane mobile cu carcasa metalica, tablete cu carcasa metalica). Gravarea poate include atat elemente text cat si semnaturi, portrete si alte elemente de design. Pentru mai multe informatii privind gravura cu laser, materialele pe care se pot realiza aceste lucrari precum si cotatiile de pret va rugam sa ne contactati.

gravura-laser